Om oss
IMG_2535

En svensk blomsterinstution fyller 100 år

1915 förvärvade trädgårdsmästare Johan Reinhold Johansson mark för att uppföra en handelsträdgård i Hässelby. Det blev startskottet på familjeföretaget Hässelby Blommor, som i år fyller 100 år och numera drivs av Johan Reinholds barnbarnsbarn. Den senaste veckan har företaget uppvaktats av kunder, leverantörer och branschkollegor med anledning av jubileet.

- Det är otroligt roligt att vi uppnått en sådan aktningsvärd ålder som 100 år. Vi tillhör nu en liten, exklusiv skara företag i 100-årsklubben. Både kunder och anställda tycker givetvis att det är häftigt! säger Erik Utas, VD sedan 2014.

Från början innefattade Hässelby Blommors verksamhet en handelsträdgård med egen odling av allt ifrån rosor till rädisor. Idag, 100 år senare, är man ett renodlat B2B-företag med en ledande ställning i Sverige inom växtinredning, korttidsuthyrning av växter och blomsterdekorationer till event.

- Det har varit en lång resa och dagens verksamhet har inte många likheter med den ursprungliga. Idag är vi helt och hållet inriktade på företagskunder och vi driver ingen egen odling utan importerar det mesta från Holland. Men gammelmorfars entreprenörskap och passion för växter och kvalitet har vi däremot behållit, säger Erik.

Vad är då Hässelby Blommors framgångsrecept för att överleva och utvecklas i 100 år?

- I vår bransch är det många aktörer som kommit och gått. För att överleva i 100 år måste bygga långsiktiga kundrelationer. Det gör man med kvalitet och kundvård. I vårt fall har vi några större kunder som faktiskt har hängt med sedan 1970-talet. Det är ett gott kvitto tycker jag! säger Erik.

Flertalet kunder och samarbetspartners har uppmärksammat jubileet och runt 150 gäster deltog när Hässelby Blommor hade mottagning tidigare i veckan. Firandet kommer fortsätta under året.

- Vi är enormt stolta och tänker så klart suga på den här 100-årskaramellen så länge det går! avslutar Erik

08 445 51 30 Kontaktformulär