Om oss
08 - 445 51 30
IMG_2535

Nyhetsrummet

Nyhet 2019-05-03

Hässelby Blommor donerar 35 640 kr till Cancerfonden

I samband med Hässelby Blommors årliga lagerutförsäljning av växter och krukor togs beslutet att hela överskottet skulle doneras till välgörande ändamål.

Företagets anställda fick därefter välja ändamål och flest röster föll på Cancerfonden. 

Lagerrensningen, som hölls den 13 april, blev en riktig succé och överskottet förbättrades med ca 25 % i jämförelse med fjolåret!

Med stor stolthet kunde vi i början av maj föra över summan 35 640 kr till Cancerfonden.

Nyhet 2019-03-30

Lagerrensning av växter och krukor den 13 april - till förmån för Cancerfonden

Välkomna att fynda krukor och växter - till förmån för Cancerfonden!

Varje vår passar vi på att rensa i våra lager av växter och krukor och bjuder då in privatpersoner till ett unikt tillfälle att fynda. 

Återbruk av utgångna produkter är nämligen ett bra sätt att minska vår miljöpåverkan. För att skapa ett extra stort engagemang hos både kunder och medarbetare donerar vi även överskottet/vinsten från lagerrensningen till Cancerfonden.

Ifjol kom rekordmånga kunder till lagerrensningen, med följd att det tidvis var mycket trångt och att varorna tog slut långt innan stängning. Det är givetvis roligt att intresset är så stort, men vi har tyvärr inte kapacitet att hantera den mängden besökare på det sätt som vi skulle önska. För att minska trängseln i år kommer vi att i större utsträckning försöka vara utomhus, men som ni förstår är dessa möjligheter beroende av väder. Vi ber därför om allas samarbete för att det skall bli smidigt!

 

Öppettider:

Lördagen den 13 april kl 08.00-11.00

Sortiment (preliminärt just nu, men uppdateras i vårt Facebook-evenemang den 12/4):

  • Gröna växter och träd
  • Vårblommor
  • Krukor (många i XL-format som tidigare hyrts ut till bl a kontor)
  • Vaser i olika storlekar

Betalningsmedel:
Helst Swish, men även betal- och kreditkort.

Adress:
Vår trädgårdsanläggning ligger i Skälby/Ormbacka och gatuadressen är Bråvallavägen 15, Järfälla

Parkering:
På gatmark samt även ett begränsat antal platser på vår tomt. Vänligen respekera P-regler och visa häsnyn till våra grannar i området.

Varmt välkomna!

Nyhet 2017-12-22

Årets julgåva till Musikhjälpen

Årets julgåva från Hässelby Blommor blev ett bidrag till Musikhjälpen, som i år drivit en insamling till förmån för internationella projekt som syftar till att öka inkludering av- och stärka rättigheterna för människor med funktionsnedsättning. Vi tycker att det känns extra angeläget, då denna grupp har ofta har svårt att höras och att därigenom hävda sina rättigheter.

 

God jul och gott nytt år önskar Hässelby Blommor och familjen Hargesson/Utas!

Nyhet 2017-10-31

Tre gröna tips från Tinks nya kontor

Begreppet "kontorsväxter" får en ny definition på Tinks kontor på Vasagatan i Stockholm, med genomtänkt inredning, vacker färgsättning och växter som en central och livfull del av helheten. Växtinredning när den är som bäst!

Läs hela bildreportaget och ta del av tre tips från vår växtinredare här.

 

  

 2018-04-26

28 056 kr...!

28 056 kr blev överskottet från vår lagerrensning den 21 april – och därmed även summan för vår donation till Cancerfonden!

Ifjol vid samma tillfälle donerade vi 19 163 kr till Läkare utan gränser. Därmed innebär årets resultat en förbättring med ca 46 % - trots att vi bara hade öppet i 3 h!

TACK ALLA – både medarbetare och kunder – som gjort detta möjligt!

 

 

 

Nyhet 2018-03-26

Lagerrensning av växter och krukor den 21 april - till förmån för Cancerfonden

Välkomna att fynda krukor och växter!
 
Som du säkert känner till är vi på Hässelby Blommor inriktade på företagskunder och experter på växtinredning och blomsterdekorationer till arbetsplatser, offentliga miljöer och event. Varje vår passar vi på att rensa i våra lager av växter och krukor och bjuder då in privatpersoner till ett unikt tillfälle att fynda.
 
I år kommer vi, i enlighet med våra medarbetares önskan, att donera överskottet till Cancerfonden.
 
Öppettider:
- Lördagen den 21 april kl 08-11
 
Adress:
Vår trädgårdsanläggning ligger i Skälby/Ormbacka och gatuadressen är Bråvallavägen 15, Järfälla
 
Betalningsmedel:
Betal-, kreditkort eller Swish
 
 2018-03-05

Nära till naturen på Downtown Camper

Efter två års renovering slogs dörrarna till Scandics signaturhotell Downtown Camper upp hösten 2017. Designbyrån Stylt Trampoli har tagit fram inredningskonceptet, där storstad möter nordisk natur och skog. En vision Hässelby Blommor fick chansen att vara med och ta från koncept till verklighet.

Barrväxter för tankarna till svensk urskog. Nytt och gammalt möts genom en materialmix bestående av trä, rostig plåt och patinerad terrakotta. Allt i en kombination av Hässelby Blommors egenframtagna produkter och återbrukade växtinredning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhet 2017-12-22

Årets julgåva: 500 kr per anställd i bidrag till Unicef

I en tid då världen är fylld av oro och stora utmaningar vill Hässelby Blommor vara en positiv kraft. 

Ingen kan göra allt - men alla kan göra något. I år skickar vi därför en julgåva på 500 kr per anställd till stöd för Unicefs arbete med att skapa en bättre värld för alla barn. Under december matchar dessutom Akelius Stiftelse alla inkomna bidrag - så att vår och andras donationer dubblas. Ett fantastiskt initiativ tycker vi!

 

God jul och gott nytt år önskar Hässelby Blommor och familjen Hargesson/Utas!

 2017-12-11

Bildreportage: Nobelprisutdelningen 2017

I över 40 år har Hässelby Blommor ansvarat för blomsterdekorationerna i samband med Nobelprisutdelningen. Nobelveckan är en händelserik vecka där vårt engagemang innefattar alltifrån Nobelföreläsningarna på Stockholms Universitet till Nobelkonserten och slutligen veckans höjdpunkt, prisceremonin i Konserthuset.

Prisceremonin har ett av de mest omfattande och påkostade snittblomsterarrangemangen i Europa. Blommorna doneras av den italienska staden San Remo, där Alfred Nobel bodde de sista fem åren av sitt liv. Hos Hässelby Blommor börjar förberedelserna med koncept, koordinering med mera redan innan sommaren för att leverera ett arrangemang av yppersta klass. Blommorna levereras direkt från Italien till Hässelby Blommors handelsträdgård, där chefsflorist Helen Magnusson överser ett team av florister samt en hel skolklass av floristelever.

Tema för årets arrangemang var vinter och för er som inte hade möjlighet att vara på plats så kan ni njuta av skapandeprocessen och resultatet i bilderna nedan!

 

Se hela bildreportaget här:

Nobelprisutdelningen 2017

Nyhet 2017-12-03

Sweden International Horse Show 2017

90 000 människor kan inte ha fel. Sweden International Horse Show är verkligen en mäktig upplevelse. Under fyra dagar får publiken uppleva det bästa ridsporten har att erbjuda. Även vi på Hässelby Blommor är glada att få vara med och visa oss från vår bästa sida. För andra året i rad ansvarar vi nämligen för blomsterdekorationerna under eventet - ett av Sveriges mest påkostade och omfattande.

Skalan på evenemanget, samt på arenan, innebär också en logistisk utmaning utöver det vanliga. Något som kräver en minutiös planering och setup för att resultatet skall bli oklanderligt. På Friends arena upprättar Hässelby Blommor därför en green hub. Där arbetar floristerna under stora delar av dygnet med att skapa hänförande snittblomsbinderier och växtarrangemang. De stora gröna växterna och träden förbereds i Hässelby Blommors handelsträdgård. Sammantaget skapar ca 2 000 blommande krukväxter, 3 500 gröna växter och 50 000 snittblommor en inramning värdig de ståtliga och magnifika djuren och dess publik.  Det är, som man brukar säga, något i hästväg.

 

Se hela bildreportaget här:

Sweden International Horse Show

Nyhet 2017-08-20

Växter som ger växande affärer

Att stadsbilden allt mer präglas av gröna inslag har nog knappas undgått någon. Växters positiva inverkan på människor och miljö gör att stadsplanerare, arkitekter, inredningsdesigners, fastighetsvärdar med flera integrerar växtkoncept i sina utomhuslösningar. Det är mer än en trend att tänka grönt! Många är vi också som på senare år upplever hur vissa av Stockholm gator under sommartid blir gågator. Här skapar växtlighet rum för människor och avgränsning från bilarna som annars dominerar stads- och ljudbild.

Även restauranger, caféer och hotell blir allt bättre på att anamma och utnyttja grönska för att skapa trivsel på sina uteserveringar. Uteserveringarna blir under sommarhalvåret en viktig faktor för att utöka gästtalet och därmed affären.

Växternas funktioner kan i princip varieras i det oändliga. De agerar som naturliga rumsindelare, avskärmar från trafik och buller, men framförallt skapar de en inbjudande och behaglig miljö. Vad kan väl vara mer välkomnande för gäster än att få sätta sig ned i en grön oas och låta sinnena njuta för en stund?

Hässelby Blommor är idag den ledande leverantören av växtkoncept till restauranger och uteserveringar. Våra unika, vackra och samtidigt tåliga växtkoncept finns från Båstad i väster till Visby öster under sommarsäsongen. Under övriga året får växter och träd omvårdnad och återhämtning vid vår egen trädgårdsanläggning, vars klimat simulerar förhållanden som motsvarar Alicante i södra Spanien.

Klassiker i vårt sortiment är till exempel lagerträd, murgrönshäckar, olivträd och så klart blommande planteringar. Men även spännande inslag som granatäppelträd och chokladbönträd kan bidra till mer unika konstellationer och upplevelser!

Tack vare Hässelby Blommors helhetskoncept med design, unikt sortiment, plantering, skötsel och transport kan vi skapa skräddarsydda lösningar för våra kunder som vi är helt unika om i Sverige. Något som gjort oss till en leverantör av gröna utomhusmiljöer åt bland annat Berns, Grand Hôtel, Haymarket, Hotel At Six samt Stureplansgruppens restauranger och nattklubbar.

Hör av er till oss så kan vi hjälpa er att växa er affär med våra växter!

Nyhet 2017-08-07

Ny växtinredare hos Hässelby Blommor

Nu stärker vi vårt team genom rekryteringen av Thomas Jonsson, ett av branschens verkliga framtidslöften. Trots sin unga ålder har han en imponerande erfarenhet av större projekt, och därtill en genuin passion för växter. Ja, utan att överdriva kan man säga att växter är livet för Thomas.

Thomas Jonsson är 29 år och uppvuxen i Rättvik. Han har arbetat i blomsterbranschen redan från 14 års ålder, då karriären tog sin början på en lokal handelsträdgård. Därefter har han utbildat sig och arbetat på Slottsträdgården Ulriksdal. Han har sedan 2014 varit växtinredare hos en av Hässelby Blommors branschkollegor.

Fritiden tillbringar han helst på sitt lantställe i Ludvika, där han anlägger sin egen trädgård - en prunkande oas med inslag av Japan och orienten! Självklart får hans katt Zorro följa med.

Thomas har ett stort djurintresse och älskar att vistas i naturen, gärna i svampskogen!

 

Thomas, vad tycker du att det roligaste med jobbet som växtinredare är?

Det roligaste är att överträffa kundernas förväntningar. Varje projekt är unik och att hitta behovet och skapa en design utefter det är väldigt stimulerande!

Vad är det som gör just dig till en av branschens vassaste växtinredare?

Mitt engagemang för kunden och produkten! Mitt fokus ligger alltid att hitta en skräddarsydd lösning som passar just för min kund. Att jag älskar mitt jobb märks både på kundbesöken men också i mina växtinredningar som är unika och håller hög trendkänsla. 

Jag har en vision att hjälpa fler företag att få en växtinredning att vara stolta över! Många företag har ju redan växter, med har man verkligen en växtinredning? Det är en viss skillnad!

Vilka förväntningar har du på ditt nya jobb på Hässelby Blommor?

Att börja på Hässelby Blommor kändes som ett naturligt steg för min personliga utveckling som växtinredare. Företaget är genuint samtidigt som det är fullt av kunskap och nytänkande. De tre unika benen Växtinredning-Utemiljö-Event gör att jag kan erbjuda mina kunder en helhetslösning som är helt unik i branschen.

 


Vi säger varmt välkommen till Thomas och ser fram emot en rolig framtid tillsammans! Nedan finner ni Thomas kontaktuppgifter:

 

Thomas Jonsson
Växtinredare
Tel: 0707-92 20 50
E-mail: [fornamn.efternamn@hasselbyblommor.se]
Nyhet 2017-05-23

Norrsken House – En grön oas för framtidens entreprenörer

Det första som möter blicken innanför portarna på Norrsken House, ett så kallat co-working space med fokus på socialt entreprenörskap, är ett 7 meter högt Bucida-träd. Det är svårt att undvika att se trädet som en symbol för Norrsken House ambition: ”att bli Europas största hubb för en bättre värld.”

 

Norrsken House är Klarna-grundaren Niklas Adalberths nya passionsprojekt, beläget i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Av de cirka 300 medlemmarna som Norrsken House huserar är de flesta sociala entreprenörer, med den gemensamma nämnaren att de vill förverkliga affärsidéer som skapar social och samhällelig förändring till det bättre.

Att växtinredningen skulle spela en central roll för Norrsken House miljöer stod klart i ett tidigt skede enligt Max Larsson von Reybekiel, som är creative director på Norrsken House:

När vi själva kom in i lokalen för första gången slogs vi av den otroliga rymden och husets fantastiska tegelfasad som pryder både utsidan och insidan. Den känslan har varit grunden för det designkoncept vi har jobbat med: Att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

 

Hässelby Blommor fick uppdraget att vara med och förverkliga den visionen, och när blicken sveper över de öppna ytorna är växternas närvaro påtaglig. Blandningen av tropiska träd och växter, som t ex Monstera, Philodendron och Alocasia, ger lokalen en tydlig grön prägel.

Norrsken House är på många sätt arketypen av den moderna och mobila arbetsmiljön. I stället för fasta arbetsplatser har varierande utrymmen och ytor skapats för olika typer av arbetsuppgifter.

Våra medlemmars bästa har varit fokus när vi utformat miljön på Norrsken House. Växterna skapar dels en fräschare luftmiljö, dels agerar de som effektiva rumsindelare i det öppna landskapet, säger Max.

En annan viktig del av växtinredningen är planteringskärlen – som hos Norrsken House utgörs av en mix av krukor i olika material som till exempel metall och betong, men även flera fasta planteringar - en komposition som skapar variation och liv i lokalerna.  Något som Max betonar: 

Växtinredningen är en del av Norrsken House färgpalett och otroligt viktig för att levandegöra vårt designkoncept.

Och med en förverkligad designvision kan så Norrsken House medlemmar skrida till verket med det allra viktigaste: att skapa en ännu bättre värld.

 

 

Är du intresserad av att veta mer om växtinredning, hur du kan hyra växer, och vårt helhetskoncept Green Management? Hör gärna av dig till oss.

Nyhet 2017-04-30

19 163 kr till Läkare Utan Gränser!

19 163 kr blev överskottet från vår lagerrensning i april – och därmed även storleken på vår donation till Läkare Utan Gränser.

TACK ALLA – både medarbetare och kunder – som gjort detta möjligt!

 

Inspiration 2017-04-05

Haymarket by Scandic - ett grönt designhotell

”Vi ville skapa en annorlunda värld när man kommer in på Haymarket, där växterna blev en viktig del av helhetsupplevelsen.”

Så säger hotellchefen Lars Sandberg som ansvarar för Scandics nya högprofilerade designhotell Haymarket vid Hötorget i Stockholm.

När gästerna kliver in genom dörrarna på det omgjorda PUB-huset så är det något av en tidsresa. Och visst finns det anor! Det var faktiskt här som Greta Garbo en gång i tiden blev upptäckt när hon jobbade som butiksbiträde på PUB:s hattavdelning.

Vi på Hässelby Blommor blev förstås överförtjusta av att få vara med i skapandeprocessen när det klassiska landmärket skulle få ett nytt och spännande liv.

Scandics ambition var att tillvarata 20-talets optimism och elegans samtidigt som man ville föra huset in i en ny glansperiod. Inredningen går till stor del i Art Deco-stil, och även med växtinredningen har man haft höga ambitioner.

”Vi ville inte kopiera nåt annat hotells växtkoncept utan skapa något eget och unikt. Det var därför vi valde Hässelby Blommor. De hade den största förståelsen för vad vi ville åstadkomma.”

Inom Haymarkets väggar vävs flera olika koncept med sin egen särprägel ihop till en magisk helhet. Hässelby Blommors växtkoncept för Haymarket togs fram för att accentuera de unika delarna av Haymarket.

Gretas Café (gissa var namnet kommer ifrån…) ger förnimmelsen av ett orangeri med sina ljusa pastellfärger och rottingmöbler. De stora fönstrens transparens mot Hötorgets liv och rörelse tillsammans med växtkonceptet skapar en känsla av att gränsen mellan inne och ute suddas ut.

Pauls är å andra sidan är ett amerikanskt brasserie är den mest eleganta mijön, där den lyxiga stilen från ”the roaring twenties” ackompanjeras av snittblommor och gröna detaljer.

I bar- och loungedelen Americain är det som namnet antyder amerikanskt med inslag av Karibien.

"Våra gäster är ”picky” och söker upplevelser. När du väljer hotell så väljer du inte bara ett rum utan en upplevelse. I design, kultur och atmosfär.” menar hotellchefen Lars. 

Och även om Greta Garbo säkerligen var picky, hade hon nog trivts i elegansen på Haymarket…

 

Är du intresserad av att veta mer om växtinredning och vårt helhetskoncept Green Management? Hör gärna av dig till oss.

Nyhet 2017-03-27

Lagerrensning den 8 april - till förmån för Läkare Utan Gränser

Välkomna att fynda krukor och växter!
 
Som du säkert känner till är vi på Hässelby Blommor inriktade på företagskunder och experter på växtinredning och blomsterdekorationer till arbetsplatser, offentliga miljöer och event. Varje vår passar vi på att rensa i våra lager av växter och krukor och bjuder då in privatpersoner till ett unikt tillfälle att fynda.
 
I år kommer vi donera överskottet till Läkare Utan Gränser och deras uppdrag att rädda liv och lindra nöd där det behövs som mest.
 
Öppettider:
- Lördagen den 8 april kl 08-16
 
Adress:
Vår trädgårdsanläggning ligger i Skälby/Ormbacka och gatuadressen är Bråvallavägen 15, Järfälla
 
Betalningsmedel:
Betal-, kreditkort eller Swish
 
Nyhet 2016-12-22

Läkare utan gränser - vårt stöd under december

Hässelby Blommor har antagit Roger Akelius utmaning om att stöda Läkare utan gränser nu i december. Företaget ger ett bidrag om 300 kr per anställd, vilket summerar i 12 000 kr. Roger Akelius har lovat att dubbla bidraget, så att totalsumman blir 24 000 kr. Vi hoppas att vårt bidrag inspirerar fler företag att göra samma sak!

Tidigare under 2016 har Hässelby Blommor givit ett bidrag om ca 13 900 kr till stiftelsen Friends och deras viktaga arbete för att minska mobbing. 

 

Nyhet 2016-12-09

Hässelby Blommor levererar till Nobel

I över 40 år har Hässelby Blommor ansvarat för blomsterdekorationerna i samband med Nobelprisutdelningen. Det är en händelserik vecka med bl a Nobelföreläsningar på Stockholms Universitet, Nobelkonserten och slutligen veckans höjdpunkt, priscermonin i Konserthuset. Priscermonin har Nobelveckans mest omfattande och påkostade blomsterdekorationer, där blommorna doneras av staden San Remo i Italien.

Nu återstår bara nedräkningen och vi passar på att önska lycka till till vår chefsflorist Helén Magnusson och hennes stora team florister och trädgårdsarbetare. Ni håller absolut världsklass!

Nyhet 2016-11-24

Nu blomstrar Sweden International Horse Show på Friends!

Årets största hästevenemang återvänder till Friends Arena 24-27 november med spännande tävlingar, spektakulära shower och den stora ridsportmässan. Det här årets program bjuder på hoppklasser, toppdressyr, kändishoppning, islandshästar, körning och inte minst den populära torsdagskvällen med inomhusfälttävlan. Nytt för i år är att Hässelby Blommor är officiell leverantör av växter och blomsterdekorationer på själva banan och övriga arenan. Vi lovar att det kommer bli något alldeles extra! 

För er som inte har möjlighet att besöka Friends Arena så sänder SVT från evenemanget.

Vi ses på Friends eller i TV-rutan!

 

 2016-10-31

Hässelby Blommors kunder nominerade till Sveriges snyggaste kontor

Tävlingen "Sveriges snyggaste kontor" avgörs snart och precis som ifjol har hela tre (3!) av de nominerade bidragen Hässelby Blommor som växtinredningsleverantör! Tack för förtroendet och lycka till önskar vi till King, Johnson & Johnson samt Tengbom!

 2016-03-30

Lagerrensning 2016 till förmån för Friends

Som du säkert känner till är vi på Hässelby Blommor inriktade på företagskunder och experter på växtinredning och blomsterdekorationer till arbetsplatser, offentliga miljöer och event. Varje vår passar vi på att rensa i våra lager av växter och krukor och bjuder då in privatpersoner till ett unikt tillfälle att fynda. I år kommer vi donera överskottet till Friends och deras arbete för att stoppa mobbing och diskriminering bland barn och ungdomar.

 

Öppettider

  • Fredagen den 22 april kl 11-19
  • Lördagen den 23 april kl 10-14

 

Adress

Bråvallavägen 15, Järfälla
 

Vi uppskattar ditt bidrag och är extra tacksamma om du betalar med kort.

 

Obs! För senaste information om sortiment mm, besök gärna vår Facebook-sida

 2016-02-10

Naava® - en luftrenare och världsnyhet lanseras i Sverige

Hässelby Blommor har slutit ett exklusivt samarbetsavtal med det finska riskkapitalbackade företaget NaturVention Ab, som utvecklat den aktiva växtväggen Naava®, och som uppmärksammats av bland andra Forbes Magazine. Att växter renar luften är ingen nyhet, men med hjälp av modern teknik inspirerad av NASA:s forskning har de finska utvecklarna lyckats med bedriften att öka växternas luftreningsförmåga hela 129 gånger. Det innebär att en liten växtväggsmöbel med 69 växter får samma luftrenande effekt som över 8 000 växter. Med andra ord är det nu möjligt att skapa ett inomhusklimat som vi normalt bara kan njuta av ute i den rena naturen. Det är en mindre revolution som bokstavligen suddar ut gränserna mellan högteknologi och natur.

- Dålig inomhusluft har bevisligen stor påverkan på människors hälsa och prestation på jobbet. Det har historiskt varit ett problem som varit svårt att åtgärda och som därför har förbisetts. När ett företag kan förbättra sin inomhusluften så kan det få mycket stor inverkan på de anställdas välmående och prestation - och inte minst på sista raden. Det här är en produkt som har ett sällsynt starkt business case, både för företagskunder och till exempel skolor, säger Erik Utas, VD för Hässelby Blommor.

Hemligheten bakom Naava-växtväggen är en aktiv hydrokultur som NASA upptäckte på 70-talet med biotransformationsprocesser som liknar dem som används vid vattenreningsverk.

- Lite enkelt kan man säga att Naava-väggen har ett inbyggt och i princip ljudlöst fläktsystem som gör att luftgenomströmningen blir mycket större. Det, i kombination med att växterna planteras i ett specialutvecklat substrat som består av bland annat aktivt kol, gör att luftreningsprocessen blir otroligt effektiv, säger Erik Utas, VD.

Naava-väggarna säljs och hyrs ut som fristående möbler, men kan även specialbyggas för att passa en större vägg med ett specifikt mått.

 2016-02-09

Hässelby Blommor gör trendutställning på Stockholm Furniture and Light Fair

Svenska formgivaren Emma Olbers, finska inredningsstylisten Susanna Vento och inredningsstylisten Christine Rudolph från Danmark har bjudits in att gestalta var sin miljö i mässans Trendutställning 2016/17: uterummet, mötesrummet och rummet Teatime & Playtime. Hässelby Blommor, med chefsflorist Helén Magnusson, står för det kreativa konceptet i trendutställningens gemensamma del. Temat för utställningen är "Nature is back for good!" och uttrycker hur naturliga designmaterial och levande växter visar vägen inom inredning. Växtinredningen är här för att stanna med andra ord!

 2015-10-01

På Sveriges snyggaste kontor kommer växtinredningen från Hässelby Blommor

Tävlingen "Sveriges snyggaste kontor" avgörs snart och klart står att hela tre (3!) av de nominerade bidragen har Hässelby Blommor som växtinredningsleverantör! Vi är så klart stolta som tuppar! Tack för förtroendet och lycka till önskar vi till Kungsleden, Den Norske Bank (DNB) samt Epicenter/AMF Fastigheter!

 2015-06-25

Stockholm stad och Hässelby Blommor gör pilotprojekt kring urbana odlingar

Stockholm växer och förtätas i rekordfart. Denna utveckling innebär också att stadens grönytor blir allt färre och därför finns ett behov av att tänka i nya banor kring klimatarbetet.

Som ett led i detta har Stockholm stad i samarbete med Hässelby Blommor i veckan invigt ett spännande pilotprojekt kring urban odling i Stockholms innerstad. Onsdagen den 24 juni 2015 påbörjades en urban odling på Tekniska nämndhusets innergård. Odlingen består av 20 odlingslotter och 30 träd, där fokus ligger på ätbara växter. Projektet har ett pedagogiskt syfte och sker i samverkan med förskolor på Kungsholmen, som kommer göra regelbundna besök och bruka odlingslotterna.

”Vi är exalterade över att göra detta banbrytande projekt tillsammans med Stockholm stad och jag tycker att det här pilotprojektet är mycket lovande. Förhoppningsvis kommer det leda till fler liknande initiativ och att urbana odlingarna blir mer framträdande i stadsbilden” kommenterar Erik Utas, VD på Hässelby Blommor.

Hässelby Blommor, som har ett 40-tal anställda och en 100-årig historia, får allt fler förfrågningar kring gröna takterrasser, urbana odlingar och vertikala trädgårdar.

”Vi märker av att fastighetsägare har fått ett markant stigande intresse av utveckla gröna lungor, både inomhus och utomhus. Det är en utveckling som jag tror kommer pågå i många år och som ökar i takt med att städernas förtätningsgrad tilltar”.

Pilotprojektet på vid Tekniska nämndhuset kommer att pågå inpå hösten.

 2015-04-01

En svensk blomsterinstution fyller 100 år

1915 förvärvade trädgårdsmästare Johan Reinhold Johansson mark för att uppföra en handelsträdgård i Hässelby. Det blev startskottet på familjeföretaget Hässelby Blommor, som i år fyller 100 år och numera drivs av Johan Reinholds barnbarnsbarn. Den senaste veckan har företaget uppvaktats av kunder, leverantörer och branschkollegor med anledning av jubileet.

- Det är otroligt roligt att vi uppnått en sådan aktningsvärd ålder som 100 år. Vi tillhör nu en liten, exklusiv skara företag i 100-årsklubben. Både kunder och anställda tycker givetvis att det är häftigt! säger Erik Utas, VD sedan 2014.

Från början innefattade Hässelby Blommors verksamhet en handelsträdgård med egen odling av allt ifrån rosor till rädisor. Idag, 100 år senare, är man ett renodlat B2B-företag med en ledande ställning i Sverige inom växtinredning, korttidsuthyrning av växter och blomsterdekorationer till event.

- Det har varit en lång resa och dagens verksamhet har inte många likheter med den ursprungliga. Idag är vi helt och hållet inriktade på företagskunder och vi driver ingen egen odling utan importerar det mesta från Holland. Men gammelmorfars entreprenörskap och passion för växter och kvalitet har vi däremot behållit, säger Erik.

Vad är då Hässelby Blommors framgångsrecept för att överleva och utvecklas i 100 år?

- I vår bransch är det många aktörer som kommit och gått. För att överleva i 100 år måste bygga långsiktiga kundrelationer. Det gör man med kvalitet och kundvård. I vårt fall har vi några större kunder som faktiskt har hängt med sedan 1970-talet. Det är ett gott kvitto tycker jag! säger Erik.

Flertalet kunder och samarbetspartners har uppmärksammat jubileet och runt 150 gäster deltog när Hässelby Blommor hade mottagning tidigare i veckan. Firandet kommer fortsätta under året.

- Vi är enormt stolta och tänker så klart suga på den här 100-årskaramellen så länge det går! avslutar Erik

08 445 51 30 Kontaktformulär