08 - 445 51 30
Kontorsväxter Stockholm

Naava® - Gröna luftrenare

Hässelby Blommor har ett exklusivt samarbetsavtal med det finska riskkapitalbackade företaget NaturVention Ab, som utvecklat den aktiva växtväggsmöbeln Naava®, och som uppmärksammats av bland andra Forbes Magazine. Att växter renar luften är ingen nyhet, men med hjälp av modern teknik inspirerad av NASA:s forskning har de finska utvecklarna lyckats med bedriften att öka växternas luftreningsförmåga hela 129 gånger. Det innebär att en liten växtväggsmöbel med 33 växter får samma luftrenande effekt som över 4 000 växter. Med andra ord är det nu möjligt att skapa ett inomhusklimat som vi normalt bara kan njuta av ute i den rena naturen. Det är en mindre revolution som bokstavligen suddar ut gränserna mellan högteknologi och natur.

 

Naava Smart™ - en revolutionerande växtmöbel

Naava Smart är en revolutionerande växtmöbel som skapar hälsosam inomhusluft på naturlig väg. Den anpassar sig biologiskt till olika utrymmen och dess kemikalier, som används som näring. Naava Smart förbättrar med hjälp av sensorer luftfuktigheten och kvaliteten på inomhusluften till en optimal nivå för människan. Naava Smart hämtar in naturen.

 

Orenheterna sugs in och hälsosam luft blåses ut

Ute i parker och skogar binds och bryts orenheter i luften ner av växterna. Växterna i naturen använder också orenheterna i luften som näring. Naava Smart gör detsamma inomhus. Inomhusluften sugs genom ett oorganiskt odlingsunderlag, där mikrobpopulationen i växternas rotsystem använder orenheterna i luften som näring med hjälp av biotransformation. Naturenlig luft förs sedan nästan ljudlöst tillbaka ut i rummet med hjälp av fläktar. Enligt forskning utförd på Östra Finlands Universitet bryter växtmöbeln ner kemikalier i inomhusluften över hundra gånger effektivare än vanliga växter. Luftrengöringseffekten hos de 33 växterna i växtmöbeln motsvarar luftrengöringseffekten hos 4 000 vanliga gröna växter. Det innebär att en Naava Smart klarar av att rengöra luften i ett ca 50 m2 stort utrymme.

 

Världens klokaste rengöringsteknologi för inomhusluft

Teknologin bakom växtmöbeln stöder sig på naturens egna över 2 400 miljoner år gamla produktutveckling. I Naava har naturens egna processer utvecklats och försetts med förstklassig högteknologi. Naava Smart mäter under dygnets alla timmar över 14 olika variabler och anpassar sig biologiskt till att rengöra de skadliga kemikalier som finns i varje utrymme. Dessutom tillför Naava Smart också hälsosamma kemikalier och mikrober till utrymmet. Växtmöbeln styr automatiskt bevattning, luftcirkulation och belysning. Naava Smart är också anslutet till en typ av molnservice- och fjärrstyrningssystem med vilkas hjälp väggen får information om det rådande utomhusklimatet. På det sättet kan Naava Smart förutse väderlekens inverkan på inomhusklimatet.

 

Tekniska detaljer

  • 33 gröna växter
  • Bredd 80 cm, höjd 210 cm, djup 45 cm
  • Elförbrukning 15 kWh per månad
  • Oorganisk odlingsbädd, ingen jord
  • En Naava Smart räcker till ett ca 50 m2 stort utrymme

 

Upplev skillnaden själva och ta kontakt med en av våra växtinredare redan idag: 08-445 51 30

 

Läs vidare om vårt erbjudande inom växtinredning

 

Växter och krukor

I vår 2 500 kvm stora trädgårdsanläggning har vi Sveriges största sortiment av och showroom för träd, växter och krukor för offentlig miljö.

   
Växtvägg från Green Fortune

Växtväggar

Vi är experter på projektering, installation och skötsel av växtväggar i offentliga miljöer. Se vilken typ av vägg som passar just ert företag.

   

Mossa och lavar - paneler för väggar och tak

Hässelby Blommor erbjuder ett brett sortiment av ljudabsorberande lav- och mosspaneler. Bygg en hel vägg eller sätt upp enstaka paneler - bara fantasin sätter gränserna.

   

Naava - Gröna luftrenare

Läs mer om Naava - den högteknologiska växtväggsmöbeln med en revolutionerande förmåga att förbättra inomhusluft på arbetsplatser och skolor!

   

Blommor till reception och representationsytor

Vecko- och månadsabonnemang av buketter och blommande arrangemang. Produktionen sker i vår egen välmeriterade floristavdelning, ledd av Nobelfloristen Helén Magnusson.

 
   

Växtservice med växtgaranti

Hässelby Blommors står för kvalitet och kundservice i världsklass. Läs mer om vad som ingår i våra skötselavtal.

   

Hyra växter - så fungerar det!

Istället för att köpa sin växtinredning väljer de flesta företag idag hyra som avtalsform. Läs med om fördelarna här.

   

Inspirationsbilder

Titta in hos våra kunder och få inspiration från några av våra tidigare projekt.

 

Kontakta oss idag så berättar vi mer om vårt erbjudande inom växtinredning! 08-445 51 30

08 445 51 30 Kontaktformulär