08 - 445 51 30

Växtväggsguiden


Idag finns en uppsjö av lösningar som innefattar vertikal plantering av växter - en så kallad växtvägg. Hässelby Blommor har arbetat med växtväggar inomhus i många år - ja, i princip sedan de introducerades på marknaden. Genom åren har vi testat de flesta typer av lösningar och har därigenom byggt upp kunskap om vilka system som verkligen fungerar i praktiken. Vi tänkte därför reda ut vilka typer av lösningar för växtväggar som finns och vad vi rekommenderar till arktitekter, inredare och företag med olika behov och förutsättningar.

 

1. Integrerad växtvägg med anslutning till VA-system

Om du frågar oss är en integrerade växtvägg i många fall den mest eleganta lösningen inomhus. Detta eftersom en växtvägg skräddarsys efter exakta mått, är nätt i konstruktionen och har möjlighet att löpa hela vägen från golv till tak och från vägghörn till vägghörn. Eftersom denna typ av vertikal plantering kan täcka en hel vägg (ut till skarvarna), skapas upplevelsen av växtväggen som ett integrerat, arkitektoniskt element av bygganden - något som är oerhört effektfullt. Dessa väggar kräver anpassing för bygganden samt anslutning till vatten- och avlopp; därför är de vanligast förkommande i samband med nyproduktion eller totalrenovering av en fastighet. Då dessa väggar är skräddarsydda är de också lite dyrare än övriga andra alternativ.

 

 

2. Modulär växtvägg med slutet bevattningssystem

Det här är systemet som vi säljer absolut bäst av - och det finns goda skäl till det. Växtväggen är smart konstruerad med rektangulära moduler som sätts samman för att täcka den yta som önskas. Den bygger lite mer på djupet i förhållande till den integrerade växtväggen, och skälet till det är att den har ett slutet bevattningssystem och en vattentank som kräver manuell påfyllnad då och då. Den modulära väggen är mycket dekorativ och kan i princip installeras var som helst eftersom den inte kräver anslutning till vatten och avlopp. Ett lägre pris är också ett starkt argumen, då konstruktionen av fasta moduler innebär kostnadseffektivitet; modulerna kan serieproduceras och första planteringen kan ske i vår trädgårdsanläggning - mycket smart!. Följ med steg-för-steg när vi bygger upp en växtvägg av den här typen!

Växtvägg pris

 

 

Läs mer om växtväggar

Växtvägg pris

Välj rätt växtvägg

Vi reder ut vilka typer av lösningar som finns och vad vi rekommenderar till arktitekter, inredare och företag med olika behov och förutsättningar. 

   
Växtvägg

Så byggs en växtvägg

Följ med oss steg-för-steg när vi planterar och bygger upp en modulär växtvägg.

   
Växtvägg

Referensprojekt växtväggar

Här har vi samlat ett urval av växtväggar som installerats av Hässelby Blommor.

 

 

Läs vidare om vårt erbjudande inom växtinredning

Växtvägg pris

Växter och krukor

I vår 2 500 kvm stora trädgårdsanläggning har vi Sveriges största sortiment av och showroom för träd, växter och krukor för offentlig miljö.

   
Växtvägg pris

Växtväggar

Vi är experter på projektering, installation och skötsel av växtväggar i offentliga miljöer. Se vilken typ av växtvägg som passar just ert företag till rätt pris.

   
Växtvägg pris

Mossa och lavar - paneler för väggar och tak

Hässelby Blommor erbjuder ett brett sortiment av ljudabsorberande lav- och mosspaneler. Bygg en hel vägg eller sätt upp enstaka paneler - bara fantasin sätter gränserna.

   

Växtvägg pris

Naava - Gröna luftrenare

Läs mer om Naava - den högteknologiska växtväggsmöbeln med en revolutionerande förmåga att förbättra inomhusluft på arbetsplatser och skolor!

   
Växtvägg Pris

Blommor till reception och representationsytor

Vecko- och månadsabonnemang av buketter och blommande arrangemang. Produktionen sker i vår egen välmeriterade floristavdelning, ledd av Nobelfloristen Helén Magnusson.

 
   
Växtvägg pris

Växtservice med växtgaranti

Hässelby Blommors står för kvalitet och kundservice i världsklass. Läs mer om vad som ingår i våra skötselavtal.

   
Växtvägg pris

Hyra växter - så fungerar det!

Istället för att köpa sin växtinredning väljer de flesta företag idag hyra som avtalsform. Läs med om fördelarna här.

   
Växtvägg pris

Inspirationsbilder

Titta in hos våra kunder och få inspiration från några av våra tidigare projekt.

 

Kontakta oss idag så berättar vi mer om vårt erbjudande inom växtinredning! 08-445 51 30

08 445 51 30 Kontaktformulär