Hässelby blommor

Nordiskt på Dahls huvudkontor

Att nordisk design utstrålar enkelhet, ljusa träslag, naturnära färger- och material är inget nytt för oss nordbor men Dahl Sverige har även kombinerat tidlös estetik med personligt framtagna möbler och biofili. Följ med på en rundtur!

Receptionen hos Dahl är stor, luftig, ljus och byggd i etage. Lokalen har egen lounge och mitt på golvet står ett stort, massivt betongkärl med en storlek på omkring två meter. Kärlet är en unik produkt, framtaget av Dahl själva och är tillverkat enligt specifika mått med insatser lämpliga för plantering av växter.

Som en grön tråd i den nordiska designen hos Dahl har vi valt växtsorter som Philodendron, Spathiphyllum, Araucaria-granar samt bräken och växter med synliga stammar för en naturlig känsla. Fokus har legat på växter som känns genuina och för tankarna till Nordens vackra natur och klimat. Genom att blanda höjder, bladstruktur och form ville vi skapa ett spännande och personligt uttryck att harmoniera med stilen.

På lunchtorget står Dahls speciellt framtagna soffmöbel med vattentäta insatser. En fantastisk lösning som kombinerar biofili med trivsamma sittytor för matsalens gäster.

Som ett lekfullt inslag i miljön fungerar gungor i det gröna utmärkt för informella samtal.

Naturmaterial, jordnära toner och gröna växter genomsyrar hela arbetsplatsen.

Aktivitetsyta med grön växtlighet bjuder in till gemenskap under årets mer grå dagar.

Alla sittytor har en levande grön atmosfär som en del av inredningen. Betong- och terrakottakrukor är genomgående i alla lokaler och tillför ett estetiskt värde i den nordiska miljön

Raka linjer, ljusa toner och trä karaktäriserar den nordiska stilen.

Gröna miljöer gör oss mer kreativa, förbättrar vår arbetsinsats och luftkvalitet. Inget mötesrum hos Dahl är komplett utan en biofiliboost!