Hässelby blommor

Växtvägg till kontor och företag

Växtväggar har många fördelar. Tack vare yteffektiviteten är det möjligt att ta ut svängarna och skapa ett inredningselement som verkligen syns och som gör skillnad. Växtväggar är inte bara dekorativa utan bidrar samtidigt starkt till att förbättra akustiken och rensa luften. De hjälper också nya besökare att orientera sig i en lokal och kan fungera som en utmärkt avskärmning av ett rum. Oftast kan man installera dem på helt outnyttjade ytor.

Vi på Hässelby Blommor såg tidigt potentialen i vertikala planteringar och har lång erfarenhet av projektering, installation och skötsel av växtväggar inomhus. Kontakta oss via formuläret nedan så kan vi tillsammans avgöra vilken typ av växtvägg som passar just er!

Vi är experter på växtväggar

Vi erbjuder primärt två växtväggssystem för arbetsplatser och offentliga miljöer: Natural Greenwalls® och Generation Green™. Båda är modul-baserade växtväggar som är flexibla, driftsäkra och snygga. En annan stor fördel är de fria från textilmaterial - vilket borgar för lång hållbarhet och avsaknad av dålig lukt.
Ett elegant, miljövänligt och flexibelt växtväggssystem från Danmark. Den unika bevattningslösningen gör den lämplig för de absolut största såväl som de absolut minsta växtväggarna.
En beprövad växtväggslösning med design, flexibilitet och driftsäkerhet i fokus. Made in Sweden.

Fler valmöjligheter

Naava® - luftrenande växtväggar

Högteknologiska, luftrenande växtväggar byggda för att optimera människors prestation och välmående.

Moss- och lavväggar

Vägginstallationer av konserverad mossa och lav är ett skötselfritt alternativ till den levande växtväggen.

Vanliga frågor - Växtvägg

Priset för en växtvägg påverkas framförallt av storleken på väggen och komplexiteten i själva konstruktionen. I regel sjunker dock kvadratmeterpriset ju större väggen blir. Kontakta oss för en korrekt prisbild för just era för förutsättningar och önskemål.

Ja, vi erbjuder växtväggar både för hyra och för köp.

Urvalet av växter är stort och därför kan vi också se till att växtväggen förmedlar rätt känsla som till exempel nordisk skog eller tropisk regnskog.

Leveranstiden på en växtvägg påverkas av flera faktorer, men vi har lösningar med allt ifrån 1-2 veckors leveranstid till mer komplexa och lokalanpassade lösningar som kräver upp till 12 veckor att producera och installera.

Även om bevattningen av en växtvägg kan automatiseras ställer en växtvägg relativt höga krav på kompetens inom både växtskötsel och mer specifikt underhåll av växtväggar. För ett bra resultat rekommenderar vi starkt att ni anlitar Hässelby Blommor eller någon av våra underleverantörer för den kontinuerliga skötseln. Då ingår även växtgaranti, vilket innebär att vi kostnadsfritt byter ut växter som förlorat sitt prydnadsvärde.

Ja, vi har lösningar även för tillfälliga installationer och event. Kontakta oss så kan vi berätta mer!