Hässelby blommor

Mossvägg — Mossa och lav

Mossa och lav är ett inredningsmaterial som utgör ett utmärkt komplement till levande växter! Dessa material är inte bara snygga, utan har flera andra positiva egenskaper – de fungerar till exempel som ljudabsorbenter och är dessutom skötselfria. Hässelby Blommor har lång erfarenhet av design och installation av allt från lav- och mossväggar i jätteformat till mindre mosstavlor och produktion av våra kunders logotyper! Har ni en vision så kan vi förverkliga den.

Hässelby Blommor x Greenmood

Hässelby Blommor är exklusiv återförsäljare i Sverige för det innovativa designföretaget Greenmoods moss- och lavprodukter. Greenmood grundades i Belgien 2014 och med ambitionen att föra in naturen inomhus och skapa härligare och mer produktiva arbetsytor med minimal påverkan på miljön.

Skötselfria och bullerdämpande material

Vad är skillnaden mellan lav och mossa? Rent biologiskt är mossan en växt medan laven är en dubbelorganism mellan en svamp och en alg. Visuellt har en mjuk och relativ plan textur, medan mossan är mer 3-dimentionell och livfull. Båda materialen är skötselfria och har mycket god förmåga till bullerdämpning.

Greenmood Lav

Greenmood Mossa

Lav - naturligt och estetiskt

Greenmoods renlav odlas i nordeuropeiska skogar och skördas på ett hållbart sätt och uteslutande för hand. Därefter konserveras och infärgas laven på ett miljövänligt sätt.

 

Greenmoods lavprodukt erbjuds i 15 olika färger och därmed kan en yta som bekläds med lav vara en- eller flerfärgad. Endast fantasin sätter begränsingar.

15 färger som kan användas enskilt eller för att forma ett mönster.

Mossa - livfullt och harmoniskt

Greenmood Mossa

Konserverad mossa används vanligtvis för att tillföra textur till basen av en grön vägg. Väggmossan ger färg och textur och skapar en mer levande vägg till vilket utrymme som helst med en 3D-effekt på en grön vägg. De är alla hållbart skördade och konserverade med naturlig glycerin.

Med väggmossa från Greenmood kan man skapa en levande och vackert oregelbunden grön yta.

Greenmoods väggmossa finns i två olika färger som kan användas enskilt eller tillsammans.

Akustiska egenskaper

Hemligheten bakom en välfungerande kontor eller offentlig miljö ligger inte bara i hur den ser ut och är disponerad, utan också i hur den låter. Akustiken i ett rum, vare sig det är ett kontorsutrymme eller en lobby, är lika viktig som planlösningen och inredningen. I stora interiörer, som öppna kontorslandskap, produceras mycket buller. Med så många samtal pågående, telefoner som ringer, tangentbord som knackas på, papper som skufflas och ljud från utomstående trafik, finns det ett kontinuerligt oväsen. I många kontor och arbetsplatser överstiger denna bakgrundsbuller långt det rekommenderade värdet på 45 decibel. Resultatet? Dålig koncentration, minskad samarbetsnivå, huvudvärk, ökad stress och obehag.

Effektiva akustiska lösningar inspirerade av naturen

Lösningen är att minska detta bakgrundsbuller till förmån för ledning, anställda och besökande kunder och klienter. Detta uppnås bäst med akustiska element som minskar ljudspridning, eko och efterklang. Våra moss- och lavfrodukter från Greenmood är speciellt utformade för att absorbera ljud på ett naturligt sätt. Alla våra projekt görs med användning av konserverad mossa, med akustiska fördelar i förgrunden av deras skapelse. När de är installerade i en interiör, hjälper de till att dämpa bakgrundsljud och sänka den totala ljudnivån till acceptabla decibelnivåer. De låter bra, de ser bra ut, och de hjälper även till att få dig att må bra.

Bevisade akustiska resultat

Vi bad CARE CEDIA att testa prestandan av våra produkter när det gäller ljudabsorption. Laboratoriet förser oss med detaljerade rapporter som visar den omisskännliga ljudreducerande kvaliteten hos den naturliga mossan. Testerna utfördes enligt ISO 11654:1997-standarden (laboratoriebaserade mätningar av ljudabsorptionskoefficienten med användning av 10m² för varje mossa).

Inspireras av våra kunder

Mosskonst - Sveriges största konstverk i lav

När Lantmännen byggde om huvudkontorets entré fick Hässelby Blommor uppdraget att skapa stor och förhållandevis komplex vägg av fönsterlav. Utmaningen vad framförallt att lavväggen skulle ha ett specifikt motiv – ett svenskt åkerlandskap med en väg sedd från ovan.

Lantmännen

Aritco Lift

Mossvägg som förbättrar akustiken

I samband med att hissföretaget Artico flyttade till nya lokaler fick Hässelby Blommor uppdraget att skapa en växtinredningskoncept som även inkluderade en grön lavvägg.

Sfäriskt i Västermalmsgallerian

Då Västermalmsgallerian stod inför en uppdatering av sitt inredningskoncept var intentionen att skapa en naturlig parkkänsla i inomhusmiljö. Utöver ny växtinredning designade och installerade Hässelby Blommor hängande lavbollar för att ge en utomhuskänsla av underjord, fukt och skog. Effektfullt!

AMF Fastigheter

Fortum

Sveriges största lavvägg

De stora lavväggarna på Fortums kontor vid Värtan skapar verkligen en wow-upplevelse och är störst i sitt slag i Sverige. Väggarna är skapade med hjälp av den konserverad lav, som skapar möjligheter att skräddarsy gröna ytor efter en byggnads varje vinkel och vrå.

Vanliga frågor om lav- och mossväggar

Rent biologiskt är mossan en växt medan laven är en dubbelorganism mellan en svamp och en alg.

Nej, eftersom mossan- och laven är konserverad är den också vattnings- och skötselfri.