Hässelby blommor

Case

Här har vi samlat bildreportage från olika projekt vi genomfört. Vår förhoppning är att ge uppslag kring vilka möjligheter som finns samt visa hur härligt det kan vara att omge sig av väldesignade växtmiljöer. För mer inspiration, ta gärna även en titt i vår Bildbank-.
Sveriges Snyggaste Kontor 2023

Kanske har du sett att Fabege nyligen kammade hem det ärofyllda priset ”Sveriges Snyggaste Kontor 2023”? Projektet utmärker sig bland annat genom ett tydligt fokus på återbruk och kreativa designlösningar, men också genom den frodiga växtinredning som vi på Hässelby Blommor tagit fram. Kort och gott: ett modernt och inspirerande kontor där mänskligt välbefinnande och hållbarhet står i centrum.

Fabege

Järfälla kommunhus

Biofilisk design i Järfälla kommunhus

Med ett nytt designkoncept för Järfälla kommunhus har ambitionen varit att skapa en välkomnade miljö som kombinerar funktionella ytor med trevliga gemensamma utrymmen. En naturlig plats för medarbetare och besökare att mötas, ta en fika och arbeta.

Möbler och växter i samklang

Design, kvalitet och gediget möbelhantverk har tagit Johanson Design från en liten källarlokal i Markaryd till att bli ett internationellt möbelföretag i världsklass.  Följ med på ett besök till Johanson Designs showroom i Stockholm!

Johanson Design

Dahl

Nordisk natur som inspiration

När Dahl, ett av Sveriges ledande företag inom VVS-branschen, flyttade in i sitt nybyggda huvudkontor i Bromma var det Norden som stod som designinspiration. Hässelby Blommor fick uppdraget att inreda det nya kontoret med växter, specifikt utvalda för den upplevelse som Dahls arkitekter ville skapa. Om du frågar oss blev slutresultatet riktigt lyckat!

Biofili för prestation och välmående

Tillsammans med en av Skandinaviens ledande hotellkoncerner växte idén fram; att erbjuda en grön oas mitt i Stockholm City, med utgångspunkt från den senaste hjärnforskningen och konkretiserat genom en grön “total makeover” av hotell Blique by Nobis konferensavdelning.

Nobis

Netlight

Kreativitet och lekfullhet i Urban Escape

När Netlight Consulting flyttade in i det högprofilerade fastighetsprojektet Urban Escape och Hässelby Blommor fick skapa en skräddarsydd växtinredning tillsammans arkitektbyrån Codesign.

Arkitekternas längtan efter växtlighet

I samband med att arktiektbyrån Strategisk Arkitektur skulle skapa ett nytt kontor till sig själva genomförde man en medarbetarundersökning för att få en bild över vad som efterfrågades hos medarbetarna. ”Någonting som stod ut väldigt mycket var att alla önskade mer grönska och växtlighet”.

Strategisk Arkitektur

Lantmännen

Konstverk i lav skapar "wow"

När Lantmännen byggde om huvudkontorets entré fick Hässelby Blommor uppdraget att skapa stor och förhållandevis komplex vägg av lav med specifikt motiv – ett svenskt åkerlandskap med en väg sedd från ovan.

Blommor för en världspublik

I över 40 år har Hässelby Blommor ansvarat för blomsterdekorationerna i samband med Nobelprisutdelningen – ett av Europas mest prestigefulla uppdrag i blomsterväg. Följ med bakom kulisserna under en intensiv vecka på vår eventavdelning.

Nobelpriset

Sweden Horse Show

Blomstrande ryttartävling på Friends Arena

90 000 människor kan inte ha fel. Sweden International Horse Show är verkligen en mäktig upplevelse. Under fyra dagar får publiken uppleva det bästa ridsporten har att erbjuda.

Växter lyfter hissföretaget Aritco till nya höjder

Med kreativa inslag som vinterträdgårdar mitt i kontorslandskapen, en stor mossvägg samt fasta planeringar direkt i produktionsgolvet (!) skapades en industriell arbetsmiljö utöver det vanliga.

Artico Lift

Tink

Kontorsharmoni för snabbväxande Tink

Begreppet “kontorsväxter” får en ny definition på Tinks kontor på Vasagatan i Stockholm, med genomtänkt inredning, vacker färgsättning och växter som en central och livfull del av helheten. Växtinredning när den är som bäst!

Sveriges största lavvägg

På Fortums kontor vid Värtan har vi skapat Sveriges största renlavsvägg – en riktig wow-upplevelse!

Fortum

AMF Fastigheter

Parkkänsla i Västermalmsgallerian

När AMF fastigheter tog fram ett nytt visuellt koncept för Västermalmsgallerian togs inspiration från Kungsholmens parker. Köpcentrets nya framtoning skulle ge en känsla av stadspark, där det urbana möter det gröna.

En naturupplevelse mitt i City

På Downtown Camper by Scandic möts nytt och gammalt genom en materialmix bestående av trä, rostig plåt och patinerad terrakotta. Allt i en kombination av Hässelby Blommors egenframtagna produkter och återbrukade detaljer.

Downtown Camper

Norrsken House

Sveriges grönaste arbetsplats

“Växtinredningen är en del av Norrsken House färgpalett och otroligt viktig för att levandegöra vårt designkoncept” – Max Larsson von Reybekiel, creative director på Norrsken House:

Koncepthotell där växter tar plats

”Vi ville skapa en annorlunda värld när man kommer in på Haymarket, där växterna blev en viktig del av helhetsupplevelsen.” Så säger hotellchefen Lars Sandberg som ansvarar för Scandics nya högprofilerade designhotell Haymarket vid Hötorget i Stockholm.

Haymarket

King

Kreativt och skräddarsytt

Tillsammans med sylvassa inredningsbyrån Adolfsson & Partners fick vi skapa ett upplevelse-baserat kontor som inte liknar något annat och där varje avdelning representerar en unik värld känd från något Kings olika spel. Växterna fick en central roll i konceptet och vår kreativitet ställdes verkligen på prov.