Hässelby blommor

Fabege

Följ med till Fabeges kontor i Solna Business Park, som utsetts till Årets Snyggaste Kontor 2023!

Kontoret är ett tydligt exempel på hur design och återbruk på ett smakfullt sätt kan gå hand i hand. Det här återbruksprojektet är även ett bevis på vilket engagemang för hållbarhet och cirkulär ekonomi som finns hos många av Hässelby Blommors kunder och där växter och växtinredning blir en naturlig del av en helhet.

Återvunna möbler, glaspartier, undertak, kök, golv, elcentral och elstege från andra fastigheter har använts i ombyggnationen av det nya områdeskontoret. De flesta av medarbetarna på plats har på ett eller annat sätt involverats i återbruksprojektet och bara fantasin har fått sätta gränser för resultatet.

– Genom att vi ser värdet i befintliga material och ger dem nytt liv är det ett gott exempel på hur vi både bidrar till att minska vår miljöpåverkan och samtidigt skapar en mer hållbar framtid, säger Susanna Elvsén, marknadsområdeschef på Fabege.

Här kommer växter och växtinredning in som en viktig parameter för att inte bara tänka cirkulärt utan även få in naturens positiva effekter i en nyskapande kontorsmiljö.

Växtinredingen på Sveriges Snyggaste Kontor 2023

Tillsammans med Fabege och deras personal tog Hässelby Blommor fram en konkretiserad grön lösning som kompletterade det inredningskoncept som utarbetats av arkitektbyrån. Följ med på en rundtur och låt er inspireras!

I entrén möts man av en grön miljö och i loungen skapas en första grön känsla – en wowkänsla för besökare och personal.

I det öppna kontorslandskapet skapade vi en grön oas med olika former och färger på krukor. Gröna växter blir en “snitslad bana” där de gröna växterna blir en genomgående känsla i lokalerna.

Avlånga krukor på hjul med spaljéer användes för att avskärma ytor i det öppna kontorslandskapet. På så vis skapade vi ett rum i rummet samtidigt som Fabege fick en väldigt flexibel lösning och kan dela upp rummet i olika ytor efter behov.

Genom att bygga grupper av växter skapas starkare intryck och de gröna växterna ger Fabeges kontor en extra stark koppling till naturen.

Naturmaterial, jordnära toner och gröna växter genomsyrar kontoret.