Begreppet “kontorsväxter” får en ny definition på Tinks kontor på Vasagatan i Stockholm, med genomtänkt inredning, vacker färgsättning och växter som en central och livfull del av helheten. Växtinredning när den är som bäst!

När fintechbolaget Tink flyttade till större lokaler på Vasagatan fick Hässelby Blommor uppdraget att inreda kontoret med växter.

Vår växtinredare Thomas valde framförallt att arbeta med svarta krukor som med ett strikt formspråk kontrasterar den naturliga växtligheten. När det gäller växtvalet fokuserade Thomas på storbladiga, större växter kombinerat med mindre växter med riktigt fina bladdetaljer.

I ett av konferensrummen skapades en växthuskänsla, där Thomas bröt av med krukor av terrakotta och korg. Amplar som hänger ovanför bordet och ger en helt annan typ av grön känsla: vildvuxet med en lekfullhet som ska locka fram det kreativa i mötena!

Thomas 3 tips till dig som gillar Tinks växtinredning:

  • Kombinationer: Våga blanda växter med olika bladformer och färger. Skapa kontrast annars blir intrycket tråkigt.
  • Växter: Välj stora växter som får ta plats! Ger alltid ett bättre helhetsintryck.
  • Krukor och kärl: Arbeta med krukor som känns genuina – matt ytfinish känns varmare än blank och plastig dito. Med så kallade växtmöbler, t ex planteringkärl med ben, blir växterna verkligen en integrerad del av inredningen.