Hässelby blommor

Norrsken House

Det första som möter blicken innanför portarna på Norrsken House, ett så kallat co-working space med fokus på socialt entreprenörskap, är ett 7 meter högt Bucida-träd. Det är svårt att undvika att se trädet som en symbol för Norrsken House ambition: ”att bli Europas största hubb för en bättre värld.”

“Växtinredningen är en del av Norrsken House färgpalett och otroligt viktig för att levandegöra vårt designkoncept” – Max Larsson von Reybekiel, creative director på Norrsken House.

Norrsken House är Klarna-grundaren Niklas Adalberths nya passionsprojekt, beläget i Spårvagnshallarna på Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm. Av de cirka 300 medlemmarna som Norrsken House huserar är de flesta sociala entreprenörer, med den gemensamma nämnaren att de vill förverkliga affärsidéer som skapar social och samhällelig förändring till det bättre.

Att växtinredningen skulle spela en central roll för Norrsken House miljöer stod klart i ett tidigt skede enligt Max Larsson von Reybekiel, som är creative director på Norrsken House:

När vi själva kom in i lokalen för första gången slogs vi av den otroliga rymden och husets fantastiska tegelfasad som pryder både utsidan och insidan. Den känslan har varit grunden för det designkoncept vi har jobbat med: Att sudda ut gränserna mellan ute och inne.

Hässelby Blommor fick uppdraget att vara med och förverkliga den visionen, och när blicken sveper över de öppna ytorna är växternas närvaro påtaglig. Blandningen av tropiska träd och växter, som t ex Monstera, Philodendron och Alocasia, ger lokalen en tydlig grön prägel.

Norrsken House är på många sätt arketypen av den moderna och mobila arbetsmiljön. I stället för fasta arbetsplatser har varierande utrymmen och ytor skapats för olika typer av arbetsuppgifter.

Våra medlemmars bästa har varit fokus när vi utformat miljön på Norrsken House. Växterna skapar dels en fräschare luftmiljö, dels agerar de som effektiva rumsindelare i det öppna landskapet, säger Max.

En annan viktig del av växtinredningen är planteringskärlen – som hos Norrsken House utgörs av en mix av krukor i olika material som till exempel metall och betong, men även flera fasta planteringar – en komposition som skapar variation och liv i lokalerna.  Något som Max betonar:

Växtinredningen är en del av Norrsken House färgpalett och otroligt viktig för att levandegöra vårt designkoncept.

Och med en förverkligad designvision kan så Norrsken House medlemmar skrida till verket med det allra viktigaste: att skapa en ännu bättre värld.

Är du intresserad av att veta mer om växtinredning, hur du kan hyra växer, och vårt helhetskoncept Green Management? Hör gärna av dig till oss.