Hässelby blommor

Blique by Nobis

Urban Jungle - Framtidens gröna arbetsmiljö

Den ​29 januari lanserade Blique by Nobis konceptet Urban Jungle, ett blomstrande och grönt mötesrum som ska lugna stressade konferensgäster. Den gröna oasen, som presenteras tillsammans med Neurodesigner Isabelle Sjövall och Hässelby Blommor, syftar till att minska stress och öka kreativiteten hos hotellets gäster.

VEM ÄR ISABELLE SJÖVALL?

Isabelle Sjövall är neurodesigner, författare och expert på hur företag men hjälp av den senaste hjärnforskningen kan göra inredning och arbetsmiljö till en lönsam investering. Tillsammans med hjärnforskaren Katarina Gospic har hon författat den uppmärksammade boken ”Neurodesign – inredning för hälsa, prestation och välmående”. Foto: Jenny Hammar

Hotel Blique by Nobis

På Gävlegatan 18 i Stockholm ligger designhotellet Blique by Nobis, en del av Nobis Hospitality Group. Med 249 rum är hotellet koncernens hotell med högst kapacitet. På hotellet finns utöver mötes- och eventlokaler två restauranger, barer, gym, bastu och takterrass. Hotellet är ritat av Wingårdhs arkitektbyrå.

Framtidens arbetsmiljö anammar naturens kraft

Tillsammans med en av Skandinaviens ledande hotellkoncerner växte idén fram; att erbjuda en grön oas mitt i Stockholm City, med utgångspunkt från den senaste hjärnforskningen och konkretiserat genom en grön “total makeover” av ett av hotell Blique by Nobis snygga konferensrum.

För att främja gästernas återhämtning, kreativitet och rekreation har neurodesignern Isabelle Sjövall och Hässelby Blommor tillsammans skapat ett slingrande, hängande och klättrande växtkoncept med vackra krukor och lavpaneler – en fantastiskt härlig arbetsmiljö om du frågar både oss och vetenskapen!

Hälsofördelar med växter

-Med hjälp av växtinredning vill vi sprida kunskap och medvetenhet kring den positiva påverkan gröna miljöer har på oss människor. Forskning visar att kontakt med natur och biofilisk arkitektur och design kan ge oss fantastiska hälsofördelar. Studier visar att gröna miljöer kan reducera stress, stimulera kroppens naturliga frisättning av lugn och ro hormonet oxytocin samt öka kreativt tänkande, säger Isabelle Sjövall, Neurodesigner.

Urban Jungle - biofili i praktiken

Syftet med Urban Jungle är att erbjuda en grön oas mitt i stan till Blique by Nobis mötesgäster. En oas som främjar gästernas återhämtning, kreativitet och välbefinnande under mötet. Konferensrummet har tillsammans med Isabelle och Hässelby Blommor genomgått en förvandling där konferensgäster under en månad framöver har möjlighet att boka Urban Jungle-upplevelsen.

Vill inspirerar andra

–Många företag efterfrågar en mer kreativ och dynamisk arbetsplats som främjar människors välbefinnande. Med konceptet Urban Jungle vill vi visa och inspirera till hur man på ett enkelt sätt kan skapa en hälsofrämjande och mer produktiv miljö, på kontoret eller hemma, säger Erik Utas, VD Hässelby Blommor.

Växtredarens ord

– Mitt mål med Urban Jungle var att skapa ett livfullt och inspirerande rum, med massa grönska för att verkligen maximera den biofiliska upplevelsen för rummets besökare. Växter med olika höjder,  frodiga blad och runda former ger en härlig och rogivande naturupplevelse. Genom att använda olika dimensioner och variationer med växter och lavpaneler på golv, längst med väggar och från taket så vill vi också sporra till nyfikenhet hos besökaren. Överlag är växterna noga utvalda för att stimulera människors sinnen på ett positivt sätt.

Skapa en egen biofilisk oas

Neurodesigner Isabelle Sjövall delar med sig av sina 5 bästa tips och råd för att få till en grön oas hemma eller på kontoret:

  1. Satsa på gröna växter inomhus. De har allra bäst hälsofrämjande effekter genom att de hjälper till att rena luften från giftiga partiklar.
  2. Använd växter som en naturlig del av inredningen. Studier visar att gröna miljöer kan öka kreativt tänkande!
  3. Ju mer desto bättre. Forskning visar att växter och biofilisk design hjälper oss att snabbare återhämta oss från stress.
  4. Välj hållbara växter som står sig över tid.
  5. Skapa variation. Dynamisk design talar till våra hjärnor.