Hässelby blommor

Mossvägg — Mossa och lav

Lav, som ofta förväxlas med mossa, är ett inredningsmaterial som kommit att bli ett utmärkt komplement till levande växter. Det naturliga materialet är inte bara snyggt, utan har flera andra positiva egenskaper – t ex fungerar lav utmärkt som ljudabsorbent. Hässelby Blommor arbetar med marknadens hetaste lavproducent Nordgröna, som står för design och kvalitet av absolut toppklass.

Möjligheterna med produkterna i är verkligen stora. Produktfamiljen Nordgröna Convex, som finns i en rad olika former och storlekar, är en färdig lösning som enkelt hängs upp på en vägg som solitär eller placerad i en grupp. Nordgröna Pixel är lösningen för lite större sammanhängande lavväggar, där man genom ett självhäftande pixelsystem har stor flexibilitet att snyggt hantera vinklar och oregelbundna väggytor. Slutligen är Nordgröna Ceiling en plug-and-play-lösning utvecklad för innertak.

Fördelar med Nordgröna

  • Högklassig akustikförbättring – Upp till två gånger bättre än snittet för akustikdämpande produkter
  • Autentiska – Tillverkad av handplockad fönsterlav från Skandinavien
  • Miljövänliga – Skördad med hållbarhet i fokus (certifierad  enl. ISO 9001 14001)
  • Brandsäkra – Brandklass A (ASTM-E 84)
  • Allergivänliga – Innehåller inga vanligt förekommande allergener
  • Skötselfria – Laven är konserverad och behöver varken solljus, vatten eller kontinuerlig skötsel!

Levande vägg och växttavla inomhus

För dem som söker en unik och elegant inredningslösning inomhus erbjuder Hässelby Blommor även möjligheten att integrera levande väggar och växttavlor. En levande vägg är en imponerande konstnärlig installation som kombinerar både estetik och välbefinnande. Växterna placeras på en vertikal yta och skapar en vacker och harmonisk miljö. Våra experter kan skapa skräddarsydda levande väggar som passar perfekt till era specifika behov och önskemål.

För de som önskar en mer flexibel lösning kan våra växttavlor vara det perfekta alternativet. Dessa eleganta tavlor kombinerar konst och natur, och de är idealiska för att skapa en grön oas inomhus. Växttavlorna är enkla att underhålla och ger ett fräscht och levande intryck till alla typer av kommersiella lokaler.

Oavsett om det är en levande vägg eller en växttavla inomhus, så kan Hässelby Blommors team hjälpa er att integrera dessa fantastiska gröna element i er inredning. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder de senaste och mest kreativa växtkoncepten, och vårt samarbete med Nordgröna garanterar högsta kvalitet och design. Så låt oss tillsammans skapa en inomhusmiljö som inte bara är vacker, utan även främjar välbefinnande och prestation.

Produktfamiljer

Nordgrönas produktfamilj består av fem produktkategorier för placering på både väggar och innertak. Samtliga tillverkas på ett hållbart sätt med naturlig, skandinavisk fönsterlav som är konserverad och infärgad. Eftersom fönsterlaven är just konserverad är den också skötselfri. Samtliga produkter finns i 15 färger.

Convex Square

Nordgröna Convex Square är kvadratisk och finns i 15 olika färger och tre olika storlekar mellan 30-60 cm i bredd och 10-12 cm i djup. Den konvexa formen och lavens struktur bidrar till att dämpa ljud från flera håll.

Convex Circle

Nordgröna Convex Circle är rund och finns i 15 olika färger och tre olika storlekar mellan 30-60 cm i omkrets och 10-12 cm i djup. Den konvexa formen och lavens struktur bidrar till att dämpa ljud från flera håll.

Convex Hexagon

Nordgröna Convex Hexagon är sexkantig och finns i 15 olika färger och tre olika storlekar mellan 30-60 cm i omkrets och 10-12 cm i djup. Den konvexa formen och lavens struktur bidrar till att dämpa ljud från flera håll.

Pixel

Nordgröna Pixel är skapad för att täcka större vägg- och takytor med maximal flexibilitet för att hantera vinklar och vrår. Finns i 15 olika färger som kan kombineras för att skapa mönster. Lavens struktur har en mycket god förmåga att dämpa ljud.

Ceiling

Nordgröna Ceiling är en undertaksplatta som är kvadratisk och utformad för att passa i standardiserade system för undertak. Lavens struktur har en mycket god förmåga att dämpa ljud.

Utrymme för kreativitet

Nordgrönas produkter finns i följande 15 färger.

Inspireras av våra kunder

Mosskonst - Sveriges största konstverk i lav

När Lantmännen byggde om huvudkontorets entré fick Hässelby Blommor uppdraget att skapa stor och förhållandevis komplex vägg av fönsterlav. Utmaningen vad framförallt att lavväggen skulle ha ett specifikt motiv – ett svenskt åkerlandskap med en väg sedd från ovan. Väggen är skapat med hjälp av Nordgröna Pixel.

Lantmännen

Aritco Lift

Mossvägg som förbättrar akustiken

I samband med att hissföretaget Artico flyttade till nya lokaler fick Hässelby Blommor uppdraget att skapa en växtinredningskoncept som även inkluderade en grön lavvägg. Även om väggen hade många vinklar och vrår så var installationen ingen match med hjälp Nordgröna Pixel. Inte bara en elegant lösning som skapar ro i lunchrummet – akustiken förbättrades även betydligt!

Sfäriskt i Västermalmsgallerian

Då Västermalmsgallerian stod inför en uppdatering av sitt inredningskoncept var intentionen att skapa en naturlig parkkänsla i inomhusmiljö. Utöver ny växtinredning designade och installerade Hässelby Blommor hängande lavbollar för att ge en utomhuskänsla av underjord, fukt och skog. Effektfullt!

AMF Fastigheter

Fortum

Sveriges största lavvägg

De stora lavväggarna på Fortums kontor vid Värtan skapar verkligen en wow-upplevelse och är störst i sitt slag i Sverige. Väggarna är skapade med hjälp av den konserverade lavsprodukten Pixel från Nordgröna, som skapar möjligheter att skräddarsy en lavvägg efter en byggnads varje vinkel och vrå.

Vanliga frågor om lav- och mossväggar

Rent biologiskt är mossan en växt medan laven är en dubbelorganism mellan en svamp och en alg. För inredningsändamål är en skillnad att laven är betydligt finare och mer funktionell.

Nej, eftersom laven är konserverad är den också vattnings- och skötselfri.

En Nordgröna Convex Square börjar vid skrivande stund på ca kr 1 500 kr exklusive moms och frakt.

Nordgröna Convex har ett förborrat hål på baksidan som gör att väggmonteringen blir lätt. Skruv och plugg följer dessutom med i kartongen. Hässelby Blommor kan stå för montage om så önskas. Vid installation av större lavväggar används Nordgröna Pixel, som smidigt monteras upp med självhäftande kardborreband.

Nordgröna har utvecklat produkten i samverkan med Lunds tekniska högskola (LTH), som konstaterat att den är upp till 2 gånger (!) så effektiv som snittet för andra ljudabsorberande produkter med liknande yta och djup. Bidragande till de positiva egenskaperna är framförallt lavens tvättsvampsliknande yta samt de runda/konvexa formerna. För mer teknisk information, besök gärna www.nordgrona.com.