Hässelby blommor

Trendrapport 2020

Maison & Objet är en stor inredningsmässa som hålls i Paris och som är ett av Europas viktigaste event för att spana in nya inredningstrender. Hässelby Blommors växtinredare var givetvis på plats med syfte att hitta nya idéer, träffa potentiella nya leverantörer och stärka sina nätverk ute i Europa. Här är deras summering från mässan – självklart från ett växtinredningsperspektiv!

Gröna trender på Maison & Objet

1. Keramik!

Keramik, keramik och återigen keramik. Detta är en tydlig och genomgående trendspaning på mässan. Det var mycket  stengods, vaser och krukor i keramik med och utan detaljer. Både i glaserade och råa utföranden, men också med en handdrejad och unik känsla. Mycket djuriska motiv på krukorna, ibland behöver de inte ens prydas av växter eller blommor utan vara fristående.

2. More is more!

Överallt omgavs vi av maffiga uppsättningar, stora krukor och mycket lekfulla nivåskillnader. Det flesta uppsättningar var upphöjda med hjälp av exempelvis ben och piedestaler. Vi kommer att se mindre av amplar och mer av takinstallationer. Takuppsättningarna är spretiga och djungelliknande, våga ta ut svängarna!

3. Naturmaterial är hett!

Vi kommer att fortsätta se mycket naturmaterial, mörka toner, korg och rotting. Mycket grova strukturer där hantverket är tydligt, känns slumpmässig och förstärker den handgjorda känslan som får varje skapelse att framstå som unik.

4. Natur som konstverk

Vi kan se att naturen görs till konst  i funktionella kompositioner som möjliggör återanvändning. Växter, många gånger torkade eller konserverade, förekommer i pampiga uppsättningar. Helst i mycket kulör, till exempel ceriserosa, lavendel-lila, bärnstensgul och blått – och vanligtvis blandat med levande växter och naturliga färger.

Få mer inspiration!

Tidigare projekt

Ta kontakt med våra inredare